Joya - az örömcipő

Mindenféle tudnivaló a világ legpuhább cipőjéről, a lábakról, és sok minden másról

Nyerj Joya cipőt!

Kövesd játékainkat a Joya Facebook oldalán, ahol sok-sok pár Joya cipőt sorsolunk ki!

Kedvenc lábtornáim

2010.12.27. 11:20 :: Joya

Az én kedvenc lábtornáim inkább sétálgatósak, így a teljes testsúly is az intenzívebb terhelést szolgálja. Ez nálam is és Mikinél is számottevő, Marci könnyűszerkezetes kivitelezés, nála talán úgy lehetne növelni az izommunkát, ha egy megrakott hátizsákot is ráakasztanék.

Állás és járás közben mindig figyeljetek oda az előre mutató, párhuzamos lábtartásra!

Járás sarkon, lábujjon felváltva. Nálunk a szőnyeg állatmintás: elefánt, zsiráf, oroszlán és egyéb nagytestű lények népesítik be. Minden olyan állatra, amiben van sárga szín lábujjhegyen lépünk, a többire sarokkal. Nálunk Miklós az igazság bajnoka, így ha véletlenül tévesztek, kíméletlenül visszaküld az elejére.

 

 

Törpejárás: guggolva járás lábujjon. A fiúk judozni járnak, ahol a rugalmas tatamin ezt a gyakorlatot fogócskával kombinálva űzik. Itthon a térdek és könyökök megkímélése céljából mi maradunk a „három kör a szőnyegen”variációnál.

 

Mackójárás: a talpak külső szélére nehezedve, erősen behajlított lábujjakkal apró lépésekkel - dülöngélve - járunk. A dülöngélés amellett, hogy vicces, arra is szolgál, nehogy túlnyújtsuk a külső bokaszalagokat. Ha éppen énekes kedvünkben vagyunk, itt néhány mackós dal is előkerül az ovis énektárból.

Instabil felszínen (szivacs, párna, ágymatrac) párhuzamos lábakkal, térdekkel térdhajlítás (guggolás), majd térd nyújtása, lábujjhegyre állás. Instabil felszínen egy lábon megállni minél tovább, másik térd hashoz húz. Ez nálunk a dívány, amiről a párnákat gondosan a parkettára helyezzük arra az esetre, ha az egyik fél lábon állás hatalmas dőlésbe fulladna. El sem tudjátok képzelni, mennyivel nehezebb ezt az egyszerű mozdulatsort egy remek rugózással ellátott díványon végrehajtani! A végén persze óriási díványon ugrálásba és párnahajigálásba fullad a lábtorna – még szerencse, hogy mire ideérünk, amúgyis lemozogtuk az erre szánt 10-15 percet.

Akit meggyőzött a szivacson-párnán-matracon való fél lábon állás arról, hogy az instabil felszínen való mozgás rendkívüli hatékonysággal aktivizálja az izmainkat, az a Joya felnőtt és Joyssy gyerekcipőkben élhet az egész napos intenzív lábmunka lehetőségével.

A következő bejegyzésben arról olvashattok, hogy a mozgatórendszerünk miért imád mindent, ami instabil, ha egyszer az életünk legfontosabb területein (pl. a párkapcsolatunk, munkahelyünk, otthonunk) nem hoz szerencsét?

komment

Címkék: torna talp lábtorna gyerekláb

süti beállítások módosítása