Joya - az örömcipő

Mindenféle tudnivaló a világ legpuhább cipőjéről, a lábakról, és sok minden másról

Nyerj Joya cipőt!

Kövesd játékainkat a Joya Facebook oldalán, ahol sok-sok pár Joya cipőt sorsolunk ki!

Lábtorna mindenkinek I. rész

2010.12.13. 13:50 :: Joya

Az előző bejegyzésekből már tudjátok, hogy a lábtorna legfőbb célja az építészek által is oly nagyra becsült boltívek helyreállítása vagy megőrzése. Hiszen egyikünk sem szeretne két pisai ferde tornyot építeni a megroggyant stabilitású alapokra.

Mind közül a legélvezetesebb és legkevésbé időigényes lábtorna, ha tavasztól őszig mezítláb hajkurásszuk a szintén mezítlábas gyerekeket a kertben, parkban, játszótéren, ahol a füvön, gyöngykavicson és homokban a lábunk igazán edzőteremben érezheti magát: egyensúlyozik, kapaszkodik, elrugaszkodik az egyenetlen és puha felszínen. Sajnos a téli időjárás nem kedvez a mezítlábazásnak, az otthoni parkettán és járólapon pedig sajnos több kárt okozunk a mezítlábas járással, mint hasznot. Ilyenkor járás közben a sarkunk közvetlenül „koppan” a kövezeten, így nagyobb ütődés éri ízületeinket, mintha azt egy papucs sarka könnyítette volna.

Így marad a lábtorna, ami idő ráfordítás nélkül akár a napi háztartási tevékenységek közben is végezhető. A mai tippünk leginkább a mosogatással vagy vasalással töltött időt tudja még hasznosabbá és szórakoztatóbbá tenni (a műveletet megfigyelő családtagok számára feltétlenül):

- Álló helyzetben a lábfejeket párhuzamosan egymás mellé tesszük, a két sarkat egyszerre felemeljük. (Lábujjhegyre állás.)

- Lábujjhegyre állás felváltva jobb és bal sarokemeléssel.

- Álló helyzetben a lábfejeket párhuzamosan egymás mellé tesszük, egyszerre mindkét lábbal sarokra állunk.

- Sarokra állás váltott lábbal.

- Álló helyzetben egyszerre mindkét lábon lábujjhegy állásból sarokállásba gördülünk, majd vissza. 

- Párhuzamos lábfejjel egyszerre a külső talp élekre állunk, a felemelkedett lábujjakat erősen behajlítjuk - kinyújtjuk.

Ha esetleg az erősödő lábboltozatok nem adnak elég motivációt a mutatvány végrehajtásához, gondolhatsz közben a formásodó vádlikra is. :) A következő blogban a TV nézés közben végezhető gyakorlatokról olvashattok. Mindenkinek jó gyakorlást kíván a Joya, az egész napos lábtornára szavazók nélkülözhetetlen tartozéka!

 

 

komment

Címkék: egészség gyakorlat boka talp lábfej lábujj lábtorna

süti beállítások módosítása