Joya - az örömcipő

Mindenféle tudnivaló a világ legpuhább cipőjéről, a lábakról, és sok minden másról

Nyerj Joya cipőt!

Kövesd játékainkat a Joya Facebook oldalán, ahol sok-sok pár Joya cipőt sorsolunk ki!

Sportolj okosan!

2011.01.26. 11:16 :: Joya

Biztosan ti is észrevettétek, hogy milyen gyakori az intenzíven sportolók körében a sérülés, ízületi kopás, megnyúlt szalagok. Azoknak, aki ilyen intenzíven tesznek egészségükért, gyakran életük rendszeres része a kisebb-nagyobb fájdalom. De miért van ez?

Az esetek többségében korántsem a túlzásba vitt sport áll a háttérben, hanem a nem ideális talajon végzett intenzív terhelés. Hiszen nem áll mindig rendelkezésre erdő-mező-profi futópálya, ami ízületkímélő talajt biztosít a futás során a lábra nehezedő hirtelen és nagy erejű terheléshez. A ilyen felületek – ugyanúgy, mint a Joya puha és rugalmas talpa - fokozzák az izomaktivitást, így az edzés után legfeljebb egy pihenhető izomláz vár ránk. Belátom, hogy a sebesség rekord megdöntésére valóban a keményebb és egyenes talaj az ideális, de szerencsére többször vár ránk egy üdítő és kondícionáló kocogás vagy nordic walking, mint egy futóverseny.

Remélem, hogy a focirajongók nem orrolnak meg a hasonlatért: a brazil focisták homokon, mezítlábas strandfocin felnőtt generációnak fejlettebb a mélyizomzata, ami segíti őket az aprólékosan kivitelezett cselek végrehajtásában, illetve védi őket a gyakori sérülésektől. A német focisták nagyon gyorsak, edzéseken foci cipőben sprintelnek, de a túlterhelt ízületek egy kisebb baleset során is könnyen felmondhatják a szolgálatot.

 

Úgyhogy sportolj rendszeresen, de okosan! Ne válassz olyan 1 órás edzést, ami után a nap hátralévő részét fájdalommal töltöd. Ne csak mozgástípust válassz, hanem ideális talajt és cipőt is, ami neked dolgozik, hosszú távon.

 

komment

Címkék: sport sérülés izom futás joya

süti beállítások módosítása