Joya - az örömcipő

Mindenféle tudnivaló a világ legpuhább cipőjéről, a lábakról, és sok minden másról

Nyerj Joya cipőt!

Kövesd játékainkat a Joya Facebook oldalán, ahol sok-sok pár Joya cipőt sorsolunk ki!

Séta puha talpakon

2011.01.17. 22:36 :: Joya

Mivel a „Próbálj és nyerj!” játék keretében sokan eljutottatok Joyát próbálni a cipőboltokba, így a legfrissebb blogunk egy aktuális témáról szól: Miért jó a világ legpuhább cipőtalpain sétálni nap mint nap?

Erre a kérdésre sok magyarázat van. Kezdjük a legkézenfekvőbbel: mert nagyon kényelmes! Észrevettük, hogy a Joyát először próbálók többsége nevet, de legalábbis mosolyog fel és alá sétálgatva a cipőpróbát követő első néhány percben. Ennek az a meglepetés az oka, hogy egy új érzést tapasztalnak meg: Járni jó! Nagyon jó! Innen kapta a Joya a nevét: Örömcipő (a „joy” angol szó, jelentése boldogság).

Szerintem már ez is elég nyomós érv, de akinek nem elég, álljon itt néhány komolyabb is. A képen láthatjátok, hogy milyen rétegeket rejt a Joya átlagosnál vastagabb talpa: 

 

 

 

 

 

 

A puha felszínen való járás fokozza az izommunkát, amitől javul a vérkeringésünk is. Aki a puha és rugalmas felületeknek ezt a kombinációját használja járófelületként a sima és kemény városi aszfalt helyett, az mindent megtesz annak érdekében, hogy kímélje ízületeit: a lépések során a lábunkat érő ütődés nagy részét elnyeli a puha réteg, míg az íves kiképzésű rugalmas réteg a helyes talpgördítést garantálja. Mélyizmainkat – melyek lengéscsillapítóként védik ízületeinket – a puha felületen történő apró, de folyamatos egyensúlyozó mozdulatok aktiválják. Így nem csoda, hogy a Magyar Gyógytornászok Szövetsége is mindennapi viseletre ajánlja a Joyát! 

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: magyar puha talp vérkeringés szövetsége joya próbálj örömcipő izommunka kímél gyógytornászok

süti beállítások módosítása