Joya - az örömcipő

Mindenféle tudnivaló a világ legpuhább cipőjéről, a lábakról, és sok minden másról

Nyerj Joya cipőt!

Kövesd játékainkat a Joya Facebook oldalán, ahol sok-sok pár Joya cipőt sorsolunk ki!

Lábtorna mindenkinek - II. rész

2010.12.15. 18:59 :: Joya

Tudjuk, hogy a karácsonyi készülődés közepette nem lennének népszerűek a plusz időbefektetéssel járó feladatok. Így a házimunka közben végezhető lábtornák után most következzenek a TV nézést vagy az ülőmunkát színesítő gyakorlatok.

A civilizált élet remek dolog! A kalács tésztáját éppen a sütőgép keveri, a porszívóval pillanatok alatt tüntetem el a sütés-főzés földre potyogott nyomait és ha elég edény összegyűlik, bizony a mosogatással sem bajlódok, inkább a mosogatógépre bízom ezt a feladatot. Nálunk a hó is szállingózik, úgyhogy amíg sül a kalács beugrok a tépőzáras bakancsomba és a hólapáttal gyorsan eltüntetem a járdáról a havat. A jelszó mindig ugyanaz: gyorsan és hatékonyan! Miközben sok-sok időt megtakarítok és bizony fáradtságtól is megkímélem magam, rengeteg hasznos ingerrel leszek szegényebb. A tésztadagasztás, a söprögetés, az edények körbedörzsölése a mosogatószivaccsal vagy a cipőfűző bekötése mind-mind olyan mozdulatsor, amire nekem felnőtt fejjel is szükségem van, a gyermekeimnél pedig egyenesen elengedhetetlen ahhoz, hogy később ne gyűljön meg a bajunk az iskolakezdésnél az írással vagy az olvasással. (Itt jegyzem meg: segítsen valaki 110-es méretben gombos kardigánt találni! A ruha gyártóknak még senki nem mondta, hogy a képességfejlesztő gombos kardigánért felárat is kérhetnek?)

Ilyen ingerektől foszt meg a házban uralkodó járólap-szalagparketta egyeduralom is. Sajnos a házból kilépve sem jobb a helyzet, az életünk legnagyobb részét tökéletesen sima és egyenes járófelületeken töltjük, pedig az evolúció során puhább és mindenképpen egyenetlen felületen való sok-sok (napi átlag 15 km!!!) járásra lettünk kitalálva. Az emiatt elveszített ingereket hiányolja a teljes mozgatórendszerünk. Csatlakozz hozzánk és mozdulj, járj, emelj, guggolj és ha a napi tevékenységek közepette másra nem is jut időd, mindenképpen tornáztasd a lábad! Ahogy ígértük, most a TV nézés közben végezhető gyakorlatok következnek:

 

- Ülésben térdeket behajlítjuk, talpakat egymás felé fordítjuk, lábujjakat behúzzuk, ellazítjuk. 

  

 

- Ülésben térdeket behajlítjuk, lábujjakat behajlítva talp alá húzzuk, lábfejeket megemeljük, letesszük. 

 

 

- Ülésben térdeket behajlítjuk, lábujjakat behajlítva talp alá húzzuk, sarkakat megemeljük, letesszük. 

 

 

- Ülésben térdeket behajlítjuk, egyik lábfejet visszafeszítjük, másik láb lábujjait talp alá húzzuk és megcseréljük.  

 

- Ülésben lábakat kinyújtjuk, lábfejet lefeszítjük, és visszafeszítjük. („pipa”, „spicc”) Majd felváltva ugyanígy. 

 

Mivel az állva végzett lábtorna gyakorlatoknál a saját súlyunkkal dolgozunk, ezért azok sokkal nagyobb igénybevételt jelentenek az izmoknak. Így az ülve végzett gyakorlatokat tanácsos akár 15-20 percig is végezni. Mondjuk egy „Született feleségek” alatt 4*5 perc lábtorna pihenőkkel együtt kényelmesen belefér. Ha pedig a rendszeresen Joya-t viselők táborába tartozol, akik lábát a puha és rugalmas speciális cipőtalpak tornáztatják, úgy a TV nézés közben inkább hasizom gyakorlatokat tanácsolunk a közelgő beigli-mizéria káros mellékhatásainak csökkentésére.


A következő bejegyzésben arról olvashattok majd, hogyan lehet a gyerekeket a legkönnyebben rávenni a játékos lábtorna gyakorlatokra.

komment

Címkék: egészség gyakorlat boka talp lábfej lábujj lábtorna

süti beállítások módosítása